Gehakt met gebakken banaan

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 03-12-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 50 g ham plakjes
  • 1 el kappertjes
  • 2 el groene olijven met piment
  • 400 g rundergehakt
  • 4 dl sugo casa met kruiden (Grand'Italia)
  • zout, peper
  • 2 el olie
  • 4 kleine bananen

Bereiden

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ham fijnsnijden. Kappertjes en olijven fijnhakken. In (hapjes)pan gehakt al omscheppend in ca 2 min rul bakken. Ui, knoflook en paprika ca 3 min meebakken. Tomatensaus, ham, kappertjes en olijven erdoor scheppen. Gehaktmengsel onafgedekt ca 10 min zachtjes laten sudderen tot meeste vocht verdampt is. Intussen bananen pellen en elk schuin in 5 stukken snijden. In koekenpan olie verhitten en in ca 3 min banaan goudbruin bakken, halverwege keren. Gehakt op smaak brengen met zout en peper en in midden op vier borden scheppen. Banaan als bloem erop leggen. Serveren met rijst en gemengde sla.

Bronvermelding