Amuse: Gevulde puntpaprika met geitenkaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 04-02-2009 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 hele puntpaprika's
  • 1 Bettina Geitenkaas met honing
  • Gedroogde of verse tijm

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 Graden. Snij van de paprika's de kontjes af zodat deze gevuld kunnen worden. (mocht je nog paprika nodig hebben in een ander gerecht dan is het het leukst om alleen maar kontjes te gebruiken) Zo niet snij dan ongeveer een net zo groot stuk af en halveer deze zodat je deze ook kan vullen. Snij de geitenkaas en reepjes rol de geitenkaas zachtjes door de tijm , zodat er verdeeld een beetje tijm op zit. Duw de geitenkaas in de kontjes en vul ook de andere deeltjes. Leg ze in een overschaal of op een bakplaat, giet een beetje olie erover heen en bak de paprika's in ongeveen 10 tot 15 minuten warm en gaar in de oven. Dit gerecht kan ook als voorgerecht maar dan zou ik een hele paprika halfdoor snijden en die vullen, pas dan wel op dat je niet te veel geitenkaas gebruikt want dan wordt het te heftig. Smakelijk eten Wijntip: Witte wijn, beetje fruitig maar met body. Bijvoorbeeld een chardonnay die op hout heeft gelegen.

Materialen

oven

Bronvermelding