Menu
Frikadel Pan
Ingrediënten
- 1 kilo half om half gehakt / of runder
- 2 eieren
- 2 tl gemalen kruidnagel
- 1 tl gemalen nootmuskaat
- peper en zout
- 2 el maggi
- 3 el ketjap manis
- 2 tl laos
- 2 tl sambal oelek
- 2 tenen fijngehakte knoflook
- 3 witte boterhammen zonder korst
- 200 ml kokosmelk
Bereiden
oven voorverwarmen op 200 graden
meng het gehakt met alle ingredienten
zout en peper naar smaak toevoegen
doe alles in een cakeblik of een terrine - strijk het glad met een spatel en gooi er nog een scheut ketjap manis overheen
bak het gehaktbrood in 60 min gaar
giet na 45 min het eerste vet uit het bakblik,
doe dit na 15 min nog een keer
laat het geheel 30 min staan voordat het gesneden word dan krijg je de mooiste plakken