Havermoutmuffins met appel

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-12-2005 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 g havermout
  • 50 g gepelde hazelnoten, fijngehakt
  • 3 appels,geschild
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1,1/2 el kaneel
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker
  • zout
  • 3 el appelstroop
  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 ml gesmolten boter of vloeibare margarine

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 C. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan. Snijdt 1 appel in 12 dunne partjes en rasp 2 appels grof boven een kom. Schep de havermout, zelfrijzend bakmeel, kaneel, bruine suiker en een snufje zout erdoor. Voeg al roerend de appelstroop, eieren, melk en margarine toe en blijf roeren tot het beslag glad is. Schep het beslag in de ingevette holtes van een muffinvorm en leg de plakje appel erop. Bak de muffins in de oven in 20-25 min goudbruin en gaar.

Bronvermelding