Menu
Banoffee-cheesecake (BEGIN EEN DAG VAN TE VOREN)
Ingrediënten
- 70 gram ongezouten boter, gesmolten
- 3 gelatineblaadjes
- 100 gram volkorenbiscuits, verbrokkeld
- 2 eieren, gesplitst
- 75 gram fijne kristalsuiker
- 225 gram mascarpone
- 1 vanillestokje,opengespleten,merg eruit geschraapt
- 300 ml slagroom, geklopt
- 2 bananen, in plakjes
- 50 gram amandelschaafsel, geroosterd
- KARAMELSAUS
- 150 ml slagroom
- 75 gram ongezouten boter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 tl vanille-aroma
Bereiden
Vet de bodem en wand van de springvorm in met wat gesmolten boter. Bekleed de bodem met bakpapier. Week de gelatine. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine. Meng de rest van de gesmolten boter met de kruimels en druk het mengsel tegen de bodem van de springvorm.
Klop met de mixer de eierdooiers met 50 gram suiker, de mascarpone en het vanillemerg.
Breng 3 el water in een steelpan aan de kook, neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op. Voeg samen met de slagroom toe aan het mascarponemengsel. Klop in een zeer schone kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf, spatel ze door het mascarponemengsel. Schep dit op de koekbodem. Zet de taart een nacht in de koelkast. Verwarm voor de saus alle ingredienten in een pan op laag vuur, roer tot de suiker is opgelost. Laat de saus 2 min. koke. Laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast. Leg plakjes banaan op de taart, sprenkel de saus erover en bestrooi met amandelschaafsel.
Materialen
Springvorm van 20 cm.