Sambal badjak

Anders, Bijgerecht, 20 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 05-12-2005 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 spaanse pepers
  • 1 ui
  • 6 tenen knoflook
  • 8 gepofte kemirienoten
  • 1/2 theelepel laos
  • 1 theelepel trassi
  • 6 eetlepels azijn of tamarinde vocht
  • 2 eetlepels javaanse of bruine suiker
  • 6 eetlepels ketjap manis

Bereiden

Was de pepers, verwijder de stelen en hak ze fijn. Maak de ui schoon en snipper hem. Stamp de pepers,ui, knoflook, kemirienoten fijn of hak ze in de keukenmachine. Verhit een scheutje olie en voeg het mengsel toe. Fruit het even aan, doe de laos, trassi en suiker erbij en laat alles 5 minuten zachtjes bakken. Blijf daarbij steeds goed roeren. Voeg danhet tamarindevocht of azijn en de ketjap toe en breng alles weer aan de kook. Laat het onder goed roeren even doorkoken. Laat de sambal afkoelen en doe hem in een potje. In de koelkast kan deze sambal wekenlang worden bewaard.

Materialen

mes, keukenmachine of vijsel pan, snijplank

Bronvermelding