Menu
Brownies met frambozen-cheesecake
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade van goede kwaliteit
- 200 gram ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 400 gram fijne kristalsuiker
- 5 eieren
- 110 gram bloem, gezeefd
- 400 gram verse roomkaas
- 1 tl vanille-aroma
- 120 gram frambozen (vers of diepvries)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier.
Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (het water mag de kom niet raken). Doe het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.
Klop de boter met 250 gram suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe (voeg pas het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen). Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep driekwart van dit mengsel in de beklede bakvorm.
Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanille-aroma tot een glad mengsel en spreid dit uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin. Bak 40 tot 45 min. in het midden van de oven.
Laat afkoelen en serveer in blokken.
Materialen
rechthoekige bakvorm van 20 bij 30 cm.