Menu
A. Ontzettend lekkere Vislasagne
Ingrediënten
- 500 gram koolvisfilet
Bereiden
Materialen
VOOR DE TOMATENSAUS: dompel de tomaten 15 seconden in kokende water, koel af in in koud water. Verwijder het vel, snij in vieren en haal de pitten eruit. Snij het vruchtvlees in stukken. Pel de sjalot en de knoflook. Stoof ze aan in olijfolie. Voeg er de tomaten, tijm en laurier aan toe. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Voeg de gezeefde tomaten en mascarpone toe. Kruid de saus. Laat indien nodig de saus nog even zachtjes koken zodat deze dikker wordt. Verwijder het takje tijm en het blaadje laurier en roer de saus. ------------------------------------------------------------------------------------- VOOR DE GROENTE - Snij de lente-ui in stukjes. - Schil de wortel en snij die met de rasp in lange, brede plakjes. Verwijder het steeltje van de spinazie en was in koud water. Roerbak de spinazie kort in olijfolie en kruid met peper en zout. Hak fijn en meng met de ricotta. --------------------------------------------------------------------------- VOOR DE PESTO: mix alle ingredienten voor de pesto in de blender tot een mooie dikke massa. Je kan ook kant-en-klare pesto gebruiken, die je eventueel mixt met wat verse basilicumblaadjes voor een pittigere smaak. ------------------------------------------------------------------------------ BESPRENKEL EEN OVENSCHOTEL en ga vervolgens te werk: een laagje ricotta-spinazie, koolvis, tomatensaus , lasagnebladen, koolvis, , plakjes wortel, op de wortel de reepjes lenteui, tomatensaus met wat verse pesto, een klein laagje lasagnebladen, tomatensaus en eindig met de plakjes mozzarella. ------------------------------------------------------------------------ BAK DE LASAGNE 30 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C. Serveertips: Versnijd de lasagne in porties en leg ! ze midden op het bord. Strooi er de garnalen op, zodat ze de warmte van de lasagne voelen en lepel de pesto er om heen.