Menu
'Bitki', Gehaktworstjes in de Oven, van Koos, Russisch
Ingrediënten
- 500 g mager rundergehakt en .......
Bereiden
500 g mager rundergehakt
1 ui, gepeld en klein gesneden
zout
zwarte peper uit de molen
3 eetl bloem
3 eetl zonnebloemolie
50 g boter
2 uien, gepeld en in ringen gesneden
1 ½ dl zure room
3 eetl citroensap
mespunt suiker
-
Kneed in een kom gehakt, de ui en wat peper en zout goed door elkaar. Vorm kleine worstjes met een lengte van ca. 5 cm van het gehaktmengsel. Wentel de gehaktworstjes door de bloem.
-
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktworstjes rondom bruin. Haal de worstjes uit de pan en houd ze apart.
-
Verhit de boter in een schone koekenpan en bak hierin de ringen ui lichtbruin. Leg de helft van de uiringen in een ovenschaal. Leg de gehaktworstjes op de uien en bedek ze met de rest van de uiringen.
-
Roer in een kommetje een sausje van de zure room, het citroensap, de suiker en wat peper en zout. Schenk het sausje over het gerecht.
Bak de bitki ca. 25 minuten in de op 175° voorverwarmde oven.