Tagliatelle met gerookte zalm en pesto-roomsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 14-11-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram verse tagliatelle
  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram zalmsnippers
  • 125 ml creme fraiche
  • 1/2 potje pesto rosso
  • 225 gram tuinerwten (diepvries)
  • 40 gram geraspte oude kaas
  • zout, cayennepeper

Bereiden

Kook de pasta in ruim kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat intussen de tomaten uitlekken en snipper ze fijn. Maak de cherrytomaatjes schoon en snijd ze in vieren. Snijd de zalm zo nodig in kleine(re) stukjes. Verwarm de creme fraiche met de gedroogde tomaat en de pesto; roer af en toe. Voeg de tuinerwten toe. Voeg, ca 1 minuut voordat de pasta klaar is, de zalm toe en laat het geheel al roerende door en door warm worden. Breng de saus pittig op smaak met zout en cayennepeper. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet en doe hem terug in de pan. Meng eerst de saus door de poasta en vervolgens de kerstomaaat. Geeft de kaas apart. Lekker met een gemengde salade.

Bronvermelding