A. Mediterrane kabeljauw uit de oven voor 2 a 3 personen

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 09-02-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram kabeljauw of andere witvis

Bereiden

zo'n 150 a 200 g kabeljauwfilet per persoon, 1 citroen, viskruiden, 2 tomaten, 1/2 gele paprika, 1 bosui, 1 courgette, 2 knoflooktenen, 1 tl sambal oelek, 1/2 potje zwarte olijven in plakjes, 1/2 potje kappertjes, bosje platte peterselie, olijfolie, ansjovisfilets

Materialen

Verwarm de oven voor op zo'n 200 C. Snijd de tomaten zonder pitjes of vocht in kleine blokjes en laat ze met wat zout bestrooid in een zeef uitlekken. Rasp de schil van de geboende citroen. Snijd de paprika, bosui en courgette in even kleine stukjes. Meng dit alles in een kom met de citroenrasp, uitgeperste knoflook, sambal, uitgelekte olijven en kappertjes. Hak de peterselie en voeg dit met een scheutje olijfolie bij het mengsel. Bedruppel de kabeljauwfilet met citroensap en bestrooi met viskruiden. Doe de helft van het groentemengsel in een ovenschaal. Leg daarop de kabeljauw. Leg op ieder stuk 3 ansjovisfilets. Verdeeel de rest van de groenten erover en zet de schaal zo'n 30 min. in de oven. Erbij pasta met pesto en radijs/komkommersalade

Bronvermelding