Menu
Vitello tonato
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op olie
- 2 stuks ansjovisfilets
- 2 eetl citroensap
- 4 eetl mayonaise
- 1/8 liter zure room
- zout
- peper
- 2 eetl gesnipperde peterselie
- 2 eetl kappertjes
- 350 gram kalfsfricandeau (iets dikker gesneden)
- 4 partjes citroen
Bereiden
Giet de tonijn af. Snijd de ansjovis in stukjes. Pureer de tonijn en de ansjovis met de citroensap, de mayonaise en de zure room met een staafmixer of in een foodprocessor tot een rulle saus. Verdun de saus zonodig met 1 of 2 eetlepels water.
Breng de saus op smaak met zout en peper en roer de helft van de pertselie en de helft van de kappertjes erdoor.
Afwerking.:
Rangschik de plakjes fricandeau dubbelgevouwen op een schaal en lepel de fricandeau er in het midden op.
Bestrooi het geheel met de rest van de snipperde peterselie en het restant van de kappertjes.
GArneer de scgaal met de partjes citroen en de peterselie. Lekker met ciabatta.