Kaneelboompjes

Gebak, Hapje, 1 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 05-12-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • boter om in te vetten
  • 1 sinaasappel
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels kaneelpoeder
  • 200 gram boter
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • bloem om te bestuiven
  • 250 gram poedersuiker
  • zilverpilletjes(decoratie)
  • lint of koord

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160*C.Vet een bakplaat in.Boen de sinaasappel schoom,rasp 2 theelepels van de schil en pers hem uit.Meng bakmeel en 3 theelepels kaneel.Voeg de boter in blokjes toe en vorm er met koele hand een kruimelig deeg van.Klop het ei los en voeg dit met de suiker en sinaasappelsap door het meelmengsel.Kneed alles tot een soepel deeg.Leg het eventueel even in de koelkast om op te stijven.Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1/2 cm.dik.Steek er denneboompjes of sterren uit en leg die op de bakplaat.Steek een ruim gaatje in het deeg,als u de koekjes in de kerstboom wilt hangen.Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar.Laat ze iets afkoelen zodat ze stevig zijn voordat u ze van de bakplaat haalt.Meng poedersuiker,1 theelepel kaneelpoeder, en 2-3 eetlepels sinaasappelsap tot een dik glazuur.Bestrijk de koekjes hiermee en verdeel daarover de versiering.Rijg een lintje of koordje door de koekjes en hang ze in de kerstboom.

Bronvermelding