'Hanneke's rosbief met frambozenpepersaus'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 16-03-2019 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g rosbief en .......

Bereiden

500 g rosbief zout peper 1 eetl dragonmosterd 1 tl Franse kruiden 50 g koude boter 1 eetl olie 1 blikjes frambozen (à netto ± 200 g) 1 dl rode wijn 3 eetl groene peperkorrels (potje) - Rosbief inwrijven met zout, peper, mosterd en Franse kruiden. 25 g boter en olie verhitten en het vlees in 7 minuten rondom bruin bakken. Met deksel schuin op pan nog ± 25 minuten braden. Intussen frambozen door zeef wrijven. Rosbief uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. - Braadvet uit pan afgieten Frambozenpuree en wijn in pan doen en aan de kook brengen. Aanbaksels los roeren. Op hoog vuur ± 5 minuten laten inkoken tot licht gebonden saus. Peperkorrels erdoor roeren. 25 g boter in stukjes snijden en van vuur af door saus kloppen. - Rosbief in dunne plakjes snijden. Op warme schaal leggen. Beetje saus erover schenken. Rest van saus apart erbij geven.

Bronvermelding