Menu
'Hanneke's rosbief met frambozenpepersaus'
Ingrediënten
- 500 g rosbief en .......
Bereiden
500 g rosbief
zout
peper
1 eetl dragonmosterd
1 tl Franse kruiden
50 g koude boter
1 eetl olie
1 blikjes frambozen (à netto ± 200 g)
1 dl rode wijn
3 eetl groene peperkorrels (potje)
-
Rosbief inwrijven met zout, peper, mosterd en Franse kruiden. 25 g boter en olie verhitten en het vlees in 7 minuten rondom bruin bakken. Met deksel schuin op pan nog ± 25 minuten braden. Intussen frambozen door zeef wrijven. Rosbief uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
-
Braadvet uit pan afgieten Frambozenpuree en wijn in pan doen en aan de kook brengen. Aanbaksels los roeren. Op hoog vuur ± 5 minuten laten inkoken tot licht gebonden saus. Peperkorrels erdoor roeren. 25 g boter in stukjes snijden en van vuur af door saus kloppen.
-
Rosbief in dunne plakjes snijden. Op warme schaal leggen. Beetje saus erover schenken. Rest van saus apart erbij geven.