Broodrolletjes met kipkerriecreme

Brood/sandwiches, Hapje, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 90 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 13-04-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 wit casinobrood in de lengte gesneden
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • 1 el olie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 cm gemberwortel geschild en geraspt
  • 1 limoen, schil geraspt
  • 400 gr roomkaas
  • zout
  • 300 gr kiprollade met bieslook (vleeswaar )
  • 6-8 el fijngesneden gemengde kruiden ( bieslook, koriande
  • paar takjes koriander

Bereiden

Voorbereiden ( kan dag van tevoren, begin + 30 min. van tevoren): snij korsten van het brood. ol de lange sneetjes onder plasticfolie iets platter met de deegroller, zodat de plakken groter worden. Bak de sjalotjes in de olie in = 10 min. zachtjes glazig. Voeg de knoflook, het kerriepoeder, de gember en sereh toe en bak het kort mee. Laat het sjalotmengesel iets afkoelen en roer dit door de roomkaas. Klop het kaasmengsel luchtig en breng het op smaak met zout. Bestrijk de broodplakken dik met het roomkaasmengsel en bedek dit dan met plakjes kip. Bestrooi de kip met de kruiden en rol het brood in de lengterichting op. Verpak de broodrolletjes in plasticfolie en bewaar ze in de koelkast.

Bronvermelding