Boterkoek (oma stijl)

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Wachten: 25 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 175 gram roomboter (niet gezout)
  • 142 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
  • 1,5 gram zout
  • 1 ei

Bereiden

Snijd in de kom de boter in kleine stukjes. Voeg de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en het zout toe aan de boter. Kneed dit mengsel samen tot een samenhangende bal. Kwast de vorm in met boter en vul de vorm met het deeg. klop het ei los en bestrijjk het deeg hiermee. Plaats de vorm in de oven en bak de boterkoek in 25 minuten gaar en bruin op 180 graden.

Materialen

Kom Vorm (middellijn +/- 20cm) Messen Kwastje Oven

Bronvermelding