Menu
4 Borrelhapjes met vis
Ingrediënten
- zalm
Bereiden
Zalm komkommer hapje
300 g zalmfilet,
4 el citroensap,
zout, peper,
50 g zachte boter,
2 el dille (gehakt),
2 tl Dijon mosterd,
300 g komkommer,
dille voor de versiering.
Bereidingswijze
Zalmfilet met een scherp mes schuin in circa 2 mm dunne strepen snijden.
Op een vlak bord leggen, 3 el citroensap en iets zout erop geven.
Zalm 30 minuten in de koelkast zetten. Ondertussen boter, dille, mosterd
en 1 el citroensap verroeren. Dilleboter met zout en peper op smaak brengen. Komkommer schillen en halveren. De pitten verwijderen en het vruchtvlees
in 1 cm dikke plakjes snijden. Zalm met keukenpapier afdrogen. Dilleboter
voorzichtig op de zalmstreepjes verdelen en er een komkommerplakje mee omwikkelen. Zalm-komkommerhapjes met houten stokjes vastzetten en met
dille versieren.
Tonijn uien
8 uien (650 g),
zout en peper, 4 el paneermeel,
3 plakjes toast,
200 g tonijn (blikje, in eigen sap),
40 g parmesan, 2 eier,
1 el marjolein, 40 g boter,
citroenstukjes en marjolein
voor de versiering.
Bereidingswijze
Oven in fornuis op 200 graden verwarmen. Uien dusdanig schillen dat de
stronk niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en
iets laten afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm
water inwijken. Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde
uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en
in de uienschaapltjes leggen. Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein,
eieren en uitgedrukt brood mengen. Met zout en peper op smaak brengen
en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes in een gratinvorm
(ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven.
Ongeveer 40 minuten bakken.
Gevulde uien met citroenplakjes en marjolein versieren.
Zalmhapjes
Van elk 3 el: venkelzaad, komijnzaad
en korianderzaad.
Zout en cayennepeper, 400 g zalmfilet,
4 el griekse yoghurt.
4 el limoensap, citroensap en sinaasappelsap.
1 tl raspen van een limoenschaal
en van een sinaasappelschaal.
Suiker.
Bereidingswijze
Fornuis op 200 graden verwarmen. Venkel-, komijn- en korianderzaad
in een pan zonder olie 3 tot 4 minuten rosteren. Met 1/2 tl zout en twee
vingers cayennepeper vermengen. Zalm in 3 cm grote blokjes snijden.
Met een kant in het kruidenmix drukken. Op een bakplaat zetten en in
5 tot 6 minuten in de fornuis garen. Yoghurt met het fruitsap en de
schaal verroeren, zout en suiker toevoegen.
Goa - garnalenspies
2 knoflooktenen, 1 stuk gember (ca. 3 cm),
je 1 tl chili, koriander,
zoet en pikant paprikapoeder,
1 tl zeezout, 1 el kurkuma,
2 el garam masala (kruidenmix van de toko),
2 el citroensap, 60 g ghee (van de toko),
32 reuzengarnalen (ca. 400 g),
2 limetten (of citroenen).
Bereidingswijze
16 houten stokjes ongeveer 15 minuten in water zacht laten worden. Knoflook
en gember schillen, hakken en met de kruiden vermengen. Citroensap en ghee toevoegen en alles tot een pasta vermengen. De garnalen wassen, drogen, en paarsgewijs op de stokjes spiesen. Rondom met de kruidenpasta inwrijven.
De garnalen rondom 5 minuten grillen. De garnalenspiesjes met de limetten decoreren en serveren.