4 Borrelhapjes met vis

Anders, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-12-2020 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

Zalm komkommer hapje 300 g zalmfilet, 4 el citroensap, zout, peper, 50 g zachte boter, 2 el dille (gehakt), 2 tl Dijon mosterd, 300 g komkommer, dille voor de versiering. Bereidingswijze Zalmfilet met een scherp mes schuin in circa 2 mm dunne strepen snijden. Op een vlak bord leggen, 3 el citroensap en iets zout erop geven. Zalm 30 minuten in de koelkast zetten. Ondertussen boter, dille, mosterd en 1 el citroensap verroeren. Dilleboter met zout en peper op smaak brengen. Komkommer schillen en halveren. De pitten verwijderen en het vruchtvlees in 1 cm dikke plakjes snijden. Zalm met keukenpapier afdrogen. Dilleboter voorzichtig op de zalmstreepjes verdelen en er een komkommerplakje mee omwikkelen. Zalm-komkommerhapjes met houten stokjes vastzetten en met dille versieren. Tonijn uien 8 uien (650 g), zout en peper, 4 el paneermeel, 3 plakjes toast, 200 g tonijn (blikje, in eigen sap), 40 g parmesan, 2 eier, 1 el marjolein, 40 g boter, citroenstukjes en marjolein voor de versiering. Bereidingswijze Oven in fornuis op 200 graden verwarmen. Uien dusdanig schillen dat de stronk niet wordt verwijderd. In zoutwater kort laten koken, afgieten en iets laten afkoelen. De buitenkant van de toast wegsnijden, de rest in warm water inwijken. Uien dwars halveren en uithollen. 200 g van het uitgeholde uienvlees hakken. De rest in 2 x 2 centimeter grote stukjes snijden en in de uienschaapltjes leggen. Tonijn, parmesan, gehakte uien, marjolein, eieren en uitgedrukt brood mengen. Met zout en peper op smaak brengen en de massa in de uienschaaltjes geven. Uienschaaltjes in een gratinvorm (ingevet) zetten, met paneermeel bestrooien en boterflokjes erop geven. Ongeveer 40 minuten bakken. Gevulde uien met citroenplakjes en marjolein versieren. Zalmhapjes Van elk 3 el: venkelzaad, komijnzaad en korianderzaad. Zout en cayennepeper, 400 g zalmfilet, 4 el griekse yoghurt. 4 el limoensap, citroensap en sinaasappelsap. 1 tl raspen van een limoenschaal en van een sinaasappelschaal. Suiker. Bereidingswijze Fornuis op 200 graden verwarmen. Venkel-, komijn- en korianderzaad in een pan zonder olie 3 tot 4 minuten rosteren. Met 1/2 tl zout en twee vingers cayennepeper vermengen. Zalm in 3 cm grote blokjes snijden. Met een kant in het kruidenmix drukken. Op een bakplaat zetten en in 5 tot 6 minuten in de fornuis garen. Yoghurt met het fruitsap en de schaal verroeren, zout en suiker toevoegen. Goa - garnalenspies 2 knoflooktenen, 1 stuk gember (ca. 3 cm), je 1 tl chili, koriander, zoet en pikant paprikapoeder, 1 tl zeezout, 1 el kurkuma, 2 el garam masala (kruidenmix van de toko), 2 el citroensap, 60 g ghee (van de toko), 32 reuzengarnalen (ca. 400 g), 2 limetten (of citroenen). Bereidingswijze 16 houten stokjes ongeveer 15 minuten in water zacht laten worden. Knoflook en gember schillen, hakken en met de kruiden vermengen. Citroensap en ghee toevoegen en alles tot een pasta vermengen. De garnalen wassen, drogen, en paarsgewijs op de stokjes spiesen. Rondom met de kruidenpasta inwrijven. De garnalen rondom 5 minuten grillen. De garnalenspiesjes met de limetten decoreren en serveren.

Bronvermelding