Aardappelen in turkse tomatensaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 11-03-2006 | 53 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram vastkokende aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel basilicum
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 1 blik tomaten op sap
  • 2,5 dl. bouillon
  • zout en peper

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.Pel de ui en snijd deze in ringen.Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin de uien.Pers de knoflook erboven uit.Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de pan samen met de bouillon,basilicum en paprikapoeder.Breng het mengsel aan de kook en voeg de aardappelstukken toe.Strooi er zout en peper naar smaak over.Laat de aardappelen zachtjes sudderen.Er mag bijna geen vocht meer in de pan zijn als ze gaar zijn.Strooi de peterselie erover.Serveren met bijvoorbeeld sperzieboontjes en rundvlees.

Materialen

pan met dikke bodem

Bronvermelding