Brietaart (met pecannoten)

Hartige taarten, Lunch, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2009 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 80 gram pecannoten
  • 2 el paneermeel
  • 200 gram roombrie
  • 5 eieren
  • 200 ml slagroom

Bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Vet de springvorm in met olie. Verwarm de oven voor op 220 C (hetelucht 200C). Snijd de uien in halve ringen en de courgette in plakjes. Snijd de tomaten in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de courgette ca. 3 min op een hoog vuur. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en druk de randen stevig tegen elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met de paneermeel, uien, courgette, tomaten en noten eroverheen. Verdeel de brie er in plakjes over. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper. Schenk het mengsel over de taartvulling en bestrijk de deegrand ermee. Bak de taart in ca. 45 min gaar en goudbruin.

Materialen

springvorm van 26 cm

Bronvermelding