Risoni-risotto met champignons

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr risoni (rijstvormige pasta)
  • 1 zak Champignon roerbakmix
  • 25 gr geraste parmezaanse kaas
  • zout en vers gemalen peper naar smaak
  • eventueel een scheutje kookroom
  • 1 teen knoflook gehakt
  • 1 pot 260gr Funghi porcini van Grand Italia

Bereiden

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak de knoflook goudbruin. de de zak champignon mix erbij en bak tot het vocht van de champignons is verdampt. Doe dan de pot met paddestoelensaus erbij en verwarm. Breng een liter water met wat zout aan de kook en doe de pasta erin en kook de pasta tot hij gaar is (10min). Verdeel de risotto over 2 kommen en schep de champignonssaus erdoor bestrooi met parmezaanse kaas. NB. voor de liefhebbers kan er ook nog 75gr pancetta in blokjes toegevoegd worden. Samen met de knoflook knapperig bakken!!

Bronvermelding