Orecchiette alla ricotta

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2009 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 6 ansjovisfilets in olie
  • 400 gr Tomaten vers of uit blik
  • 400 gr orechiette
  • zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 gedroogde peperonchino
  • 1/2 bosje basilicum
  • 150 gr verse ricotta

Bereiden

Schil de knoflook en snijd hem eerst in plakjes, en daarna in reepjes. Laat de ansjovis uitlekken en snijd ze in kleine blokjes. Was de tomaten, snijd ook deze in blokjes, verwijder de steelaanzetten. Breng voor de pasta een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg zout toe. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking al dente. Verhit ondertussen de olie in een npan. bak de knoflook en de ansjovis even aan. Doe de tomaten erbij, voeg zout en de verkruimelde peperoncino toe en laat het geheel zonder deksel op een matig vuur 10 min. inkoken Pluk de basilicumblaadjes en scheur ze in kleine stukjes. Vermeng de ricotta met de tomatensaus, breng de saus op smaak met zout. Laat de pasta uitlekkken en meng het basilicum erdoor. Serveer het gerecht direct

Bronvermelding