Kaasfondue met gorgonzola (vegetarisch)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2005 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 eetlepel maizena
  • 2 tenen knoflook
  • 400 ml droge witte wijn
  • 300 gram geraspte belegen kaas
  • 250 gram gorgonzola (in blokjes)
  • bruin stokbrood of ciabatta

Bereiden

Maak de maïzena met een heel klein beetje water aan. Pel de knoflooktenen. Breng de witte wijn in een fonduepan aan de kook. Knijp de knoflooktenen met een knoflookpers uit boven de wijn. Roer bij beetjes tegelijk de geraspte kaas en de gorgonzola door de warme wijn. Bind de kaasfondue met de maïzena. Ook lekker met een andere blauwe kaas zoals Blue d'Auvergne.

Materialen

Kaasfondueset

Bronvermelding