Kippensoep met koriander

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 03-03-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 soepkip, of 4 kippebouten
  • 3 liter water
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 2 bouillonblokjes kip of groente
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kerrie djawa
  • 3 aardapples
  • 1 bosje koriander

Bereiden

Breng de 3 liter water aan de kook met de bouillonblokjes en de kip. Zodra het water kookt, zacht zetten, voeg de gedroogde kruiden toe, en op het laagste pitje een uurtje laten sudderen. laat de kip in de bouillon afkoelen. Haal de kip uit de bouillon, ontdoe deze van vel en botjes en doe het kippevlees terug in de pan. Voeg dan toe: de in kleine blokjes gesneden tomaat, de in kleine blokjes gesneden aardappel, de fijngesneden koriander. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappel zacht is. Houdt wat fijngesneden koriander achter, en strooi die op de soep vlak voordat je deze opdient.

Bronvermelding