Ceasar salad

Salades, Lunch, 2 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-02-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 0,5 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 0,5-1 theelepel dijonmosterd
  • citroensap
  • worcestershiresauce
  • milde olijfolie
  • 3 witte boterhammen, ontkorst en in dobbelsteentjes
  • 0,5 krop Romaanse sla, in stukken gescheurd
  • 1 stukje parmezaanse kasa
  • zout
  • (versgemale) peper

Bereiden

Kook het ei 1 minuut en laat het schrikken. wrijf de knoflook met de ansjovis en een snufje zout tot een fijne pasta. roer er het net niet rauwe ei en de mosterd door. klop met een vork geleidelijk 3-4 eetlepels olie er doorheen. proef en maak op smaak met citroensap, worcertershire en versgemalen peper. verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de dobbelsteentjes brood krokant. doe de sla in een kom en schenk er de dressing over. meng goed, zodat alle blaafjes bedekt zijn met een dus laagje dressing. verdeel de sla over 2 borden, bestrooi met croutons en rasp of schaaf er royaal Parmezaanse kaas over.

Bronvermelding