Roergebakken zuurkool met gehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-04-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt

Bereiden

400 g rundergehakt 4 el olie 500 g Zuurkool 200 g zoetzure appelstukjes 450 g aardappelschijfjes een mespuntje sambal een mespuntje gemberpoeder Kook aardappelen kort en snijd ze in schijfjes. Verhit de helft van de olie in een ruime pan of wok. Roerbak hierin het rundergehakt met de sambal en gemberpoeder. Voeg de zuurkool en de appeltjes toe en bak deze al omscheppend 10 minuten mee. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes of aardappelschijfjes. Serveer de aardappels en de zuurkool apart. Je kunt in plaats van gehakt ook 4 lekkere saucijsjes krokant en gaar bakken Dan roerbak je de zuurkool met appels in de pan als de saucijsjes klaar zijn.

Bronvermelding