Boerenpate

Anders, Voorgerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 840 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 07-12-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram speklapjes
  • 250 gram varkenslever
  • 250 gram hamlappen
  • 3 stuks sjalotjes
  • 40 gram boter
  • 100 gram gekookte ham (stuk)
  • 1 stuks ei
  • 1 dl. slagroom
  • 1/2 theel. tijm
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 eetl. groene peperkorrels
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie

Bereiden

Snijd speklappen, lever en hamlappen in stukken en maal deze in de keukenmachine fijn. Zeg het geheel terug in de koelkast. Pel de sjalotjes en verhit deze deze met 15 gram gesmolten boter, de gepelde knoflook 2 min. op 700 Watt in de magnetron. Snijd de ham in kleine blokjes en klop de ei los. Doe de ei met het vleesmengsel in de keukenmachine en roer boter en slagroom mee. Meng niet langer dan nodig is om alles goed te mengen. Voeg in een kom de kruiden, de hamblokjes, uimengsel en vleesmengsel goed dooreen en schep dit in een ronde patevorm (circa 1,25 liter). Gaar het geheel afgedekt circa 25 min op 350 Watt. Laat de pate afkoelen met een gewicht boven op de massa. Zeker 24 uur laten staan.

Materialen

keukenmachine, ronde magnetronschaal, folie, magnetron

Bronvermelding