Quiche Lorraine

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2014 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram margarine
  • 250 gram bloem
  • 500 gram maasdammerkaas (in plakjes)
  • 150 gram ontbijtspek
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 el mosterd (grof)
  • 1 tl zout
  • 5 eieren
  • vers gemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed van de bloem, de margarine, 1 ei en het zout een deeg. Verdeel dit over de taartvorm. Leg daarin steeds een laag kaas en dan een laag spek, eindig met een laag kaas. Klop 4 eieren met de creme fraiche, de mosterd en peper naar smaak door elkaar. Schenk dit over de taart. Eventueel de rand van het deeg wat naar beneden drukken. Bak de quiche in 45 min mooi bruin.

Materialen

Taartvorm, ong 26 cm doorsnede

Bronvermelding