Scharrelkip met tijm, druiven en knoflook

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 90 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 12-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip
  • 250 gram witte pitloze druiven
  • 1 el tijm
  • 1 bol knoflook
  • 3 el olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225°C. Pel de teentjes knoflook. Meng de druiven met de knoflook en de tijm. Bestrooi de kip aan de binnen- en buitenkant met zout en peper naar smaak en vul de buikholte van de kip met het druivenmengsel. Leg de kip met de borstzijde naar beneden in de braadslede en besprenkel de kip met olie. De oventemp na 10 min verlagen tot 175°C. Braad de kip in 1½ uur gaar. Lekker met salade, boontjes en gebakken aardappeltjes.

Materialen

Een ingevette braadslede

Bronvermelding