Menu
Aspergetaart met mozzarella en Parmaham
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie om in te vetten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 500 gram groene asperges
- 4 takjes basilicum
- 125 gram mozzarella
- 2 eieren
- 125 ml creme fraiche
- 60 gram Parmaham
- zout, peper
- nootmuskaat
Bereiden
Verwearm de oven voor op 200 graden, hetelucht op 180 graden.
Vet de bakvorm in. Leg de plakjes ontdooid bladerdeeg op elkaar, rol ze uit en bekleed de vorm ermee.
Maak de asperges schoon en kook ze 2 minuten in water met zout.
Hak de basilicum grof en snijd de mozzarella in blokjes. Klop de eieren los met de creme fraiche, schep de basilicum erdoor en breng alles op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Snijd de ham in repen.
Verdeel het eimengsel over de bodem en leg de asperges erin. Verdeel de ham en de mozzarella erover en bak de taart midden in de oven in ca. 35 minuten gaar.
Materialen
bakvorm