Andijviesoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 17-02-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram andijvie
  • 2 sjalotjes
  • 6 dl bouillon
  • 1 dl room
  • 1 klein blikje doperwten
  • 150 gram aardappels
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • peper, zout

Bereiden

Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Giet ze af en snijd ze in blokjes. Maak de de andijvie schoon en trek de bladeren in stukken. Snijdt van de binnenste kern wat kleine andijviebladeren af, snijd deze klein en houd ze apart. Pel de sjalotjes en snijd ze in stukjes. Laat de doperwtjes uitlekken. verhit de olie in een grote pan en fruit de sjalotjes eventjes hierin. Voeg dan de bouillon en de andijvie toe. Breng alles aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes koken. Pureer dan de soep met een staafmixer en voeg de aardappelblokjes toe. Breng de soep weer aan de kook, voeg de room en de doperwtjes toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Garneer de soep met de walnoten en de achtegehouden andijvieblaadjes.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding