Broccoli-gorgonzola Taart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 12-09-2010 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Blikje Croissantdeeg

Bereiden

1 Blikje Croissantdeeg 50 Gr Sesamzaad 500 Gr Broccoli In Kleine Stukjes 200 Gr Ontbijtspek In Blokjes 150 Gr Gorgonzola Verbrokkeld 3 Eieren 2 Dl Slagroom De oven voorverwarmen op 200 graden Het deeg uitrollen De helft van sesamzaad erover strooien Het deeg dubbelklappen en de rest van sesamzaad erover strooien en in het deeg drukken Het deeg opnieuw dubbelklappen en uitrollen tot een cirkel van 26 cm De vorm ermee bekleden De broccoli in water met zout 8 minuten koken Laten uitlekken Het spek in pan met anti-aanbaklaag uitbakken Laten uitlekken De broccoli en het spek in de vorm leggen De gorgonzola erover strooien De eieren losroeren met melk, zout en peper Over vulling schenken De taart in oven in 40 minuten goudbruin bakken

Bronvermelding