Appelchutney

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 17-02-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kilo zachtzure appels
  • 3 eetlepels limoen of citroensap
  • 100 gram walnoten, in kleine stukjes
  • 350 gram gele en/of blauwe pitloze rozijnen
  • 750 gram (lichte) basterdsuiker
  • 7 dl (kruiden)azijn

Bereiden

Scil de appels, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Snijd ze dan in kleine stukjes. Breng in een hoge pan met een dikke bodem appels, rasp van citroen (of sap), walnoten en rozijnen onder voortdurend roeren aan de kook. Temper de warmtebron en blijf roeren tot de appels tot moes gekookt zijn. Voeg basterdsuiker en azijn toe. Blijf roeren en omscheppen tot de suiker opgelost is. Laat de chutney daarna zo lang zachtjes koken tot de vereiste dikte verkregen is. Dat is als je met een houten lepel een geul in de massa trekt en de geul zich niet met vocht vult.

Materialen

6 potten

Bronvermelding