Aardappelwortelgratin

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 26-02-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 200 ml melk
  • 100 gram belegen kaas, geraspt
  • 2 uien, in ringen
  • 500 gram winterpeen, in plakjes
  • 2 slavinken, in plakjes
  • zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Klop de eieren los met knoflook, zout,paprikapoeder, melk en de helft van de kaas. Verdeel de helft van de aardappels, ui en wortels in laagjes in de ovenschaal. Schenk hierover het eimengsel en beweeg de schaal heen en weer zodat het eimengsel verdeeld wordt. Leg de rest van de aardappels, ui en wortels in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop. Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50 tot 60 minuten gaar en goudbruin worden.

Materialen

ingevette ovenschaal van 1 liter

Bronvermelding