Menu
Spruitjesstamppot met kaasgehaktballen
Ingrediënten
- 100 gram Licht belegen kaas
Bereiden
100 gram Licht belegen kaas
40 gram Parmezaanse kaas
100 gram Roquefort
8 eetlepels Paneermeel
1 theelepel Sambal
500 gram Half om half gehakt
4 Tomaten - In blokjes gesneden
1 dl Rundvleesbouillon
600 gram Aardappelen
300 gram Spruitjes
6 eetlepels Olijfolie
3 dl Melk
1 theelepel Kaneel
1 snufje Zout
BereidingOmschrijving:
Een héérlijk gerecht van Ramon Beuk.
Bereiding:
Snijd beide soorten kaas in blokjes en meng het samen met de paneermeel en de sambal door het gehakt.
Maak er 4 gehaktballen van en bak ze.
Voeg de tomaten toe en blus het af met de bouillon.
Laat de gehaktballen 30 minuten sudderen.
Kook de aardappelen.
Snijd de spruiten in vieren en bak ze 6 minuten.
Laat de aardappelen uitstomen en doe de melk erbij.
Zet de pan op het vuur en stamp de aardappelen tot puree.
Voeg de gebakken spruiten toe en meng deze er doorheen.
Voeg de kaneel toe en breng het gerecht op smaak met zout.
Tips:
* Serveer met de gehaktbal.