Konijnenbouten met mosterdsaus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 12-12-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tamme konijnenbouten
  • peper en zout
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram sjalotten, gepeld
  • 50 gram katenspek, in reepjes
  • 1 pot wildfond of wildbouillon
  • 1 flesje Blue Band Finesse voor koken
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 bosui, in ringetjes

Bereiden

1. Dep de konijnenbouten droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. 2. Verhit de boter met de olie in een braadpan en braad de konijnenbouten rondom aan. 3. Bak de sjalotten en het katenspek 5 min. op een halfhoog vuur mee. Schenk de fond erbij en stoof de bouten in plm. 1 uur gaar. 4. Neem de bouten uit de pan en voeg de Blue Band Finesse toe. Breng alles aan de kook en laat de saus iets inkoken. 5. Roer de mosterd en de bosui erdoor en warm kort door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Lepel een beetje van de saus over de konijnenbouten en serveer de rest er apart bij.

Materialen

braadpan

Bronvermelding