Chinese kooltaart met tahoe en noten (vegetarisch)

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-12-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine Chinese kool
  • 1 pak bladerdeeg (diepvries)
  • 75 gram cashewnoten of pecannoten
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 gram tahoe (in blokjes)
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180° C. Laat intussen het bladerdeeg ontdooien. Vet een springvorm van Ø 24 cm in en beleg deze met 8 plakjes bladerdeeg. Laat deze ruim over de rand hangen en houd 2 plakjes deeg apart voor het deksel. Kneus de pecannoten en strooi deze over de deegbodem. Snijd de tahoe in blokjes en roerbak deze in 10-15 minuten. Snijd de kool in stukken, snijd het blad grof, was deze en laat ze goed uitlekken. Roerbak de Chi­nese kool op hoog vuur ca. 3 minuten in een wok of braadpan. Meng de kaas, de noten en de tahoe door de kool en vul de vorm hiermee. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schenk het eimengsel over de vulling. Plak de rest van het deeg aan elkaar met wat water, maak hiervan een deksel en plak de rand dicht. Laat de taart midden in de oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar worden.

Bronvermelding