'Bakabana met pindasaus' Surinaams

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 23-02-2009 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 cm gemberwortel, geraspt

Bereiden

3 cm gemberwortel, geraspt 2 teentjes knoflook, uit de pers 2 el bruine suiker 2 el ketjap 1 el sambal 150 g pindakaas 50 g bloem ½ tl bakpoeder Mespunt zout 2 rijpe bananen Extra nodig: olie om in te frituren Maak de pindasaus door 1 dl water aan de kook te brengen met de geraspte gember, knoflook, bruine suiker, ketjap en sambal. Roer hier met een garde in delen de pindakaas doorheen. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken tot de pindakaas begint te binden. Houd warm tot gebruik. Meng de bloem met bakpoeder en zout en roer er 1 dl water door tot een glad beslag ontstaat. Schil de bananen en snijd ze schuin in dunne plakken van ± 5 cm. Dompel de plakken banaan door het beslag, laat het overtollige beslag er afdruipen, en frituur de banaan goudbruin in hete olie. Laat de stukjes banaan uitlekken op keukenpapier. Serveer de gebakken banaan met de pindasaus.

Bronvermelding