Canneloni

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 12-12-2005 | 28 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak cannelonie
  • 2 eieren
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1 kg gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram spinazie(diepvries en ontdooid)
  • 16 eetlepels parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels ricotta of kwark
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Bereiden

Hak de knoflook fijn.Verhit in een braadpan de olie en fruit het gehakt en de knoflook erin.Bak het gehakt rul.Voeg de rozemarijn toe en laat de spinazie goed uitlekken en meng het door het gehakt.Klop de eieren los met 4 eetlepels kaas en de ricotta of kwark.Voeg peper,zout en nootmuskaat toe.Meng dit door het gehakt.Er moet een stevige massa ontstaan.Vul de canneloni met dit mengsel.Doe in een beboterde vuurvaste schaal een laag bechamelsaus.Strooi hierover wat kaas en leg de canneloni erop.Schenk daarover een laag ragu alla bolognese of ragu alla napolitana.Strooi de rest van de kaas erover en laat de schotel 30-35 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200*C.

Materialen

ovenschaal, braadpan

Bronvermelding