Cocktail van kreeft met meloen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 20-12-2005 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st meloen
  • 1/2 borrelglaasje cognac
  • geraspte mierikswortel
  • 1,5 dl mayonaise
  • 3 st sinaasappels
  • tomatenketchup
  • 1/2 dl slagroom
  • 250 gr gekookt kreeftenvlees

Bereiden

Snij de meloen doormidden, haal er de pitjes uit en snij er met een parisiënneboor balletjes uit. Klop de slagroom stijf, meng deze door de mayonaise, evenals wat tomatenketchup, de cognac en wat mierikswortel. Snij het kreeftenvlees klein, maar reserveer 4 mooie stukjes. Verdeel het kleingesneden kreeftenvlees over de coupes, giet er wat saus over, leg het bewaarde stukje kreeft er middenop en omring het met meloenballetjes. Serveer goed koud. Geef er geroosterd brood en boter bij

Bronvermelding