Tiramisu

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Italiaans.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eigeel
  • 2 eiwit
  • 100 gram poedersuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 2 koppen sterke koffie
  • 1 klein flesje amaretto
  • 1 pak lange vingers
  • cacao
  • choco saus

Bereiden

Zet eerst de koffie, en zet deze vervolgens aan de kant om af te koelen. Klop de 4 eierdooiers met de poedersuiker tot een mooie gladde gele creme. Klop de 2 eiwitten op tot een wit schuim, doe dit met de mixer en in een schone schaal anders sta je heel lang te kloppen. Meng door het eiwitschuim voorzichtig de mascarpone, meng hier ook het eigeel mengsel doorheen. Voeg nu de amaretto toe aan de afgekoelde koffie. Pak de schaal waar je de tiramisu in wil doen. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg daarna een laag in de schaal, leg ze niet te dicht tegen elkaar aan. Schep vervolgens een laag van het(mascarpone-ei) mengsel over de lange vingers heen. Daarna gaat er weer een laag ondergedompelde lange vingers op en weer een laag van het mengsel, herhaal dit zo vaak u wilt of totdat het mengsel op is. Zet de tiramisu in de vriezer zodat deze goed kan opstijven. Zorg dat je de tiramisu altijd een dag van tevoren maakt zodat hij goed kan vriezen en ook weer kan ontdooien. Strooi pas net voor het serveren de cacao erop en garneer het bord met chocosaus. Wijntip: Veel dessertwijnen passen bij tiramisu maar mijn favoriet is de Malvasia, Dit is een rode mousserende Italiaanse dessertwijn. SMAKELIJK ETEN!!!!

Materialen

Het is het fijnst om een mixer in huis te hebben, voor het opkloppen van de eiwitten.

Bronvermelding