Bladerdeegbroodjes gevuld met shoarmavlees

Anders, Hapje, 4 personen, Anders.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 eieren
  • 1 pakje diepvries bladerdeeg
  • 250 g shoarmavlees
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de paprika in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprikahelften in kleine blokjes. Klop de eieren los. Laat het bladerdeeg ongeveer 10 min. ontdooien. Bak het shoarmavlees in de zonnebloemolie in ong. 5 min. bijna gaar. Doe het vlees in een kom, schep de bosuiringetjes, paprikastukjes en de helft van het eimengsel door het vlees. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg wat van de shoarmavulling. bevochtig de randen van het deeg en vouw het deeg als een saucijzenbroodje op, plak de zijkanten op elkaar en vouw ze een stukje om. Smeer de bovenkant van de broodjes in met losgeklopt ei. Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in de oven in ong 20 min knapperig en licht bruin.

Bronvermelding