Knolselderijtaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 19-01-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 kg spinazie
  • 200 gr mascarpone
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 100 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 teen knoflook

Bereiden

Knolselderij doorsnijden en ongeveer 30 minuten koken. Uit laten lekken schillen en in plakjes snijden. Spinazie laten slinken in kokend water spoelen en grof hakken. Mengen 2 eidooiers, parmezaanse kaas, nootmuskaat, mascarpone, knoflook, wat boter zout en peper naar smaak. Pak een grote of vier kleine ovenschaaltjes beboter die. Smelt 50 gram boter en bak hierin de knoflook even apart zetten. Nu laagjes maken knolselderij, spinazie, mengsel mascarpone. Laatste laagje knolselderij. Strooi er paneermeel over en giet de knoflook boter erover. Verwarm de oven tot 180 C en laat er in 15 tot 20 minuten een bruin korstje erop komen.

Bronvermelding