Menu
Gevulde tomaatjes uit de oven
Ingrediënten
- 12 cocktailtomaatjes
- 2 blikjes zalm of tonijn
- 12 groene olijven
- 1 (rode)ui
- 1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries)
- 2 eetlepels mayonaise
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 75 gram rucola of veldsla
Bereiden
Verwarm oven 190C. Snijd de bovenkantjes van de tomaat. Hol de tomaat uit en bestrooi binnenkant met zout zet ze omgekeerd op keukenpapier. Hak de olijven en de ui. Meng olijven, ui, kappertjes,tijm, mayonaise, peper en zout en helft van de kaas met de zalm.
Zalmvulling in de tomaten scheppen in een oveschaal zetten kaas over de vulling strooien. 15 minuten in de oven.
Verdeel de sla over de borden. Meng olijfolie, citroensap, en pesto tot een dressing en druppel die over de sla. Zert de tomaatjes hierop,. Serveer er (warm) brood bij.