Gemarineerde haring met tomaat

Anders, Hapje, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 10-12-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 4 takjes dille
  • 4 haringen
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0,5 theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper

Bereiden

Ui pellen en in dunne ringen snijden.Tomaten wassen,in vieren snijden en zaadjes verwijderen.Vruchtvlees in reepjes snijden.Dille fijnhakken.Staartje en laatste graatjes van haring verwijderen en haringen schuin in stukjes van ca. 1 cm snijden.In schaal azijn,suiker,olijfolie,piment,mosterd,peper en zout naar smaak tot een dressing kloppen.Haring,uiringen,tomaat en dille voorzichtig door de dressing scheppen.Afgedekt minstens 4 uur,liefst een dag in de koelkast laten marineren.

Materialen

schaal

Bronvermelding