Salade met gemarineerde paprika

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 14-12-2004 | 19 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1/3 zakje pijnboompitten
  • 1/2 zak gemenge (rucola) sla
  • 1 scheut balsamico azijn
  • 2 scheut extra vierge olijfolie
  • 1 mespunt mosterd
  • 1/2 teentje knoflook
  • versgemalen peper & zout

Bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven op een stuk aluminium folie onder de grill. Wacht tot de paprika helemaal zwart geworden zijn. Verwijder het velletje van de paprika en snijdt het in grove stukken. Laat het afkoelen. Meng in een diepbord de balsamico azijn met de olie, mosterd, uitgeperst teentje knoflook, peper en zout. Leg de stukken paprika in de marinade. Laat het zo lang mogelijk intrekken. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes bruin en snijdt de geitenkaas in stukjes. Verdeel over twee borden wat sla. Leg daaroverheen de paprika, geitenkaas en pijnboompitjes. De overgebleven marinade kan je eventueel over de borden verdelen.

Materialen

grilloven, aluminium folie, diep bord, koekenpan.

Bronvermelding