Menu
Groninger mosterdsoep (4 personen)
Ingrediënten
- 1 gesnipperd ui
- 40 gram boter
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 knoflookteen uitgeperst
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels slagroom
- 80 cl. kruidenbouillon
- 1 eetlepel Groninger mosterd
- Bieslook of peterselie ter garnering
Bereiden
Fruit de ui in de boter goudgeel. Roer er de kerriepoeder, knoflook en de bloem door. Schenk,
onder voortdurend roeren, langzaam de bouillon erbij. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is
en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Zeef de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer
de mosterd erdoor. Klop de eierdooiers en de slagroom los in een kommetje. Roer er 4 eetlepels
hete soep door. Schenk dit mengsel bij de soep. Roer alles krachtig door en neem direct erna de
pan van het vuur. Serveer in een mooie kom en garneer met wat kruiden.Vervang eventueel 10 cl.
van de bouillon door droge witte wijn.