Groninger mosterdsoep (4 personen)

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-12-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 gesnipperd ui
  • 40 gram boter
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 knoflookteen uitgeperst
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels slagroom
  • 80 cl. kruidenbouillon
  • 1 eetlepel Groninger mosterd
  • Bieslook of peterselie ter garnering

Bereiden

Fruit de ui in de boter goudgeel. Roer er de kerriepoeder, knoflook en de bloem door. Schenk, onder voortdurend roeren, langzaam de bouillon erbij. Blijf roeren tot de soep licht gebonden is en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Zeef de soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en roer de mosterd erdoor. Klop de eierdooiers en de slagroom los in een kommetje. Roer er 4 eetlepels hete soep door. Schenk dit mengsel bij de soep. Roer alles krachtig door en neem direct erna de pan van het vuur. Serveer in een mooie kom en garneer met wat kruiden.Vervang eventueel 10 cl. van de bouillon door droge witte wijn.

Bronvermelding