Curry Kokos Wokmie met Kastanjechampignons

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 800 gr. oosterse roerbakgroenten met rode peper
  • 250 gr. ontbijtspekblokjes
  • 3 el grof gehakte koriander en/of munt
  • Conimex Woksaus Curry Kokos
  • Conimex Ketjap Asin
  • Mie
  • Wok Olie

Bereiden

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in vieren of plakjes. Snijd de rode peper uit het pakket in ringen en verwijder de witte zaadjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de spekblokjes met de rode peper 3 minuten. Wok daarna de roerbakgroenten en de kastanjechampignons 5 minuten mee. Schep de mie, woksaus naar smaak (ca. 10 eetlepels) en de helft van de groene kruiden erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de wokmie in diepe borden of kommen en strooi de rest van de groene kruiden erover.

Bronvermelding