Menu
Spies van varkenshaas met honing-ketjapsaus
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- 1 el grove zwarte peper
- 2 tl honing
- 2 el citroensap
- 1 dl jetjap manis
- 1 kleine gele paprika
- 1 kleine rode paprika
- 1 dl vleesbouillon
- 1 1/2 tl aardappelzetmeel
Bereiden
1. snijd de varkenshaas in 24 stukjes.
2. meng de zwarte peper, honing, citroensap en ketjap. Voeg de vleesstukjes aan het ketjapmengsel toe en laat het 10-20 minuten marineren.
3. halveer de parika's en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in 8 stukjes.
4. verwarm de grill voor op de hoogste stand. Haal het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
5. rijg het vlees met stukjes paprika aan 4 lange spiezen en rooster ze ca 10 minuten onder de grill rondom gaar.
6. breng ondertussen de marinade met de vleesbouillon aan de kook.
7. leng het aardappelzetmeel aan met 2 el water, roer dit door de saus.Nog een paar minuutjes door laten koken.
8. leg de speizen op 4 borden en schep de saus erover.
Lekker met gebakken uienringen, groene salade en gekookte witte rijst.
Materialen
4 lange spiezen