Spies van varkenshaas met honing-ketjapsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2009 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 1 el grove zwarte peper
  • 2 tl honing
  • 2 el citroensap
  • 1 dl jetjap manis
  • 1 kleine gele paprika
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 dl vleesbouillon
  • 1 1/2 tl aardappelzetmeel

Bereiden

1. snijd de varkenshaas in 24 stukjes. 2. meng de zwarte peper, honing, citroensap en ketjap. Voeg de vleesstukjes aan het ketjapmengsel toe en laat het 10-20 minuten marineren. 3. halveer de parika's en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in 8 stukjes. 4. verwarm de grill voor op de hoogste stand. Haal het vlees uit de marinade, bewaar de marinade. 5. rijg het vlees met stukjes paprika aan 4 lange spiezen en rooster ze ca 10 minuten onder de grill rondom gaar. 6. breng ondertussen de marinade met de vleesbouillon aan de kook. 7. leng het aardappelzetmeel aan met 2 el water, roer dit door de saus.Nog een paar minuutjes door laten koken. 8. leg de speizen op 4 borden en schep de saus erover. Lekker met gebakken uienringen, groene salade en gekookte witte rijst.

Materialen

4 lange spiezen

Bronvermelding