Daube de boeuf

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-03-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stuks grote ui in plakken gesneden
  • 2 stuks grote winterwortelen in plakken gesneden
  • 3 dl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook, in kleine plakjes
  • 1 stuks laurierblad
  • 1,5 kg magere riblappen
  • 25 gram bloem
  • 250 gram bacon
  • 12 stuks zwarte olijven
  • 1 groot blik gepelde tomaten, geprakt
  • 175 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1,5 dl bouillion
  • 1 eetl. rasp van een sinaasappel
  • 1 theel. provinciaalse kruiden

Bereiden

Snijd de riblappen in kleine stukken, doe deze met de knoflook, kruiden, laurierblad, ui en wortelen in een afsluitbare schaal. Giet de wijn over het mengsel en laat geheel tenminste 24 uur marineren in de koelkast. Stort het geheel in het vergiet en laat het goed uitlekken. Strooi de bloem over het mengsel. Schep in een grote (afdekbare) ovenschaal het mengsel en meng er de gesneden champigons, olijven, tomaten, sinaasappelrasp en bacon er door. Druk het geheel zachtjes aan. Giet er tot slot de warme bouillion er over, tot dat het geheel net onder staat. Zet dit circa 3 uur in de oven, op 180-200 graden. Schep af en toe even door.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding