Menu
Kipkebab en Pitabroodjes gevuld met kaas
Ingrediënten
- VOOR DE MARINADE :
- 1 teentje knoflook, klein gehakt
- 2 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 2 el tikka masala
- 2 el plantaardige olie
- zwarte peper & grof zeezout
- 2-3el ketjap asin of manis
- VOOR DE SPIESJES :
- 500gr kipfilet, in blokjes van 2 cm
- 2 courgettes, in lange plakken ( bv met een kaasschaaf )
- satéstokjes, in water geweekt
- VOOR DE PITABROODJES :
- 8 pitabroodjes
- 2 bolletjes buffel-mozzarella, droog gedept, in plakjes
- 200gr geraspte ( jonge ) kaas
- 2 el fijn gehakte peterselie
- 2 el grof gehakte munt
- 8 coctailprikkers , in water geweekt
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de marinade en schep de kipblokjes erdoor. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Rijg de kipblokjes om en om met de courgette rond de kip en zorg dat de courgette rond de kip slingert. Grill de stokjes op een hete barbeque of grill-pan enkele minuten tot de kip gaar is. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de mozzarella, kaas en de kruiden. Druk ze goed aan en zet vast met een prikker. Grill ze om en om tot de kaas gesmolten is.
Materialen
grill-pan of barbeque